Gites Le Lancelot

Herfst en winter: activiteiten Ambierle en omgeving

In elk seizoen is er wel iets te doen in Ambierle en omgeving. De herfst en winter lenen zich goed voor contemplatie, wandel- en schrijfvakanties. In de winter kan er daarnaast ook nog geskied worden.

Schrijversretraite
Ambierle is in de lente, herfst en winter bij uitstek geschikt voor mensen die behoefte hebben om lekker tot rust te komen, te contempleren, mediteren en bijvoorbeeld zonder afleiding aan een boek of project te werken.

Voor schrijvers is deze plek echt ideaal. In alle seizoenen.

Struinen langs kastelen en door dorpjes
Voor iedereen die van oude middeleeuwse dorpjes en kastelen houdt is de omgeving van Ambierle ook fantastisch.

Chateau de la Roche is een prachtig kasteel. Het ligt op een rots in het meer van de Villerest stuwdam. Zowel in het kasteel als ertegenover op de berg zijn restaurants.

Daarnaast is een bezoek aan het kasteel van Lapalisse ook de moeite waard.  Chateau de Dree ligt op 40 kilometer afstand van Ambierle. De indrukwekkende burcht van Billy biedt een prachtig uitzicht op de vallei van Allier.

Charlieu is een mooi middeleeuws dorp met veel vakhuizen en een benedictijnenabdij met bijzonder mooie romaanse portalen.

Roanne is een van de grotere steden in de buurt van Ambierle. Naast prachtige gebouwen bekijken, kun je hier ook uitstekend winkelen en uit eten.

Vichy is bekend van haar natuurlijke geneeskrachtige waterbronnen en thermale baden. Daarnaast is Vichy een mooie oude stad met veel bezienswaardigheden en een leuke shopstad. Het ligt op 52 minuten rijden van Ambierle.

Wandelparadijs
Voor wandelaars is Ambierle en omgeving een perfecte plek. Er zijn veel wandelpaden, ook voor wandelaars die wat uitdaging zoeken. Langs de Loire is het zowel in de zomer als in de herfst en lente prachtig wandelen.

Montagne Bourbonnaisse is een prachtig natuurgebied met loof- en naaldbos. Je komt helemaal in de zen modus door het geluid van de kabbelende beekjes. Ook kun je diverse dieren op je pad treffen, zoals reeën, wilde zwijnen, konijnen en talloze buizerds.

Midden in het bos vind je de watervallen van Cascade de Pisserotte.

Fietsen en mountainbiken
De omgeving van La Montagne Bourbonnaise is een mooi gebied om fiets- en mountainbiketochten te maken. De rustige bergwegen zijn prima begaanbaar, maar er zijn uiteraard wel stijgingen en dalingen in het parcours. Er zijn ook mogelijkheden om per quad de omgeving te verkennen. Stuntfietsers en skaters maken in de zomermaanden dankbaar gebruik van de skipistes bij La Loge deze Gardes en het langlaufgebied leent zich in deze periode van het jaar goed voor mountainbike ritten.

Skiën
In de winter kun je bij La Loge des Gardes (bij sneeuwval natuurlijk) skiën. De pistes zijn niet heel groot, maar het langlauf gebied wel. De sfeer is gemoedelijk en de prijzen een stuk lager dan in de populaire, veel grotere Franse skigebieden. La Loge des Gardes ligt op slechts 30 minuten rijden van Ambierle.

Op 1 uur en 10 minuten rijden ligt het iets grotere skigebied Chalmazel. Dit gebied 1640 meter hoogte en kent een winterseizoen van december tot begin maart. Het is ideaal voor families of vrienden en je kunt er skiën, sleeën en langlaufen.