Gites Le Lancelot

Over ons

Het vervallen gebouw Lancelot is in opdracht van de nieuwe Nederlandse eigenaars Ester Kalis en Jan van der Steenhoven in 2015 helemaal  gerestaureerd. Zij verloren al in 2001 hun hart aan deze prachtige streek.

Toen de vorige uitbater van het restaurant  in 2013 moest stoppen, konden zij dan ook niet wachten om dit klassieke pand door een lokale architect te laten renoveren, het weer nieuw leven in te blazen en hun droom om hier een prachtige B&B van te maken te verwezenlijken.

Nu beschikt het rustieke dorpje te midden van prachtige valleien weer over een plek om heerlijk te kunnen overnachten.

De gite en de kamers zijn van alle moderne gemakken voorzien, maar hebben niet hun authentieke karakter verloren. De oude stenen en de houten vloeren en balken geven de kamers een warme sfeer.  De originele gevel van het gebouw is in tact gebleven, waardoor het stadsgezicht van Ambierle in ere is hersteld en het pand prachtig past bij de andere historische gebouwen in de buurt, zoals de oude abdij.

Virginie Cottin heeft vanaf juni 2020 met veel enthousiasme de exploitatie van Auberge Le Lancelot voortgezet. Zij verwelkomt de gasten van Gites le Lancelot op gastvrije wijze.