Gites Le Lancelot

Wandelen in Ambierle en omgeving

Ambierle en omgeving is prachtig in elk seizoen.

Struinen langs kastelen en door dorpjes
Voor iedereen die van oude middeleeuwse dorpjes en kastelen houdt is de omgeving van Ambierle ook fantastisch.

Chateau de la Roche is een prachtig kasteel. Het ligt op een rots in het meer van de Villerest stuwdam. Zowel in het kasteel als ertegenover op de berg zijn restaurants.

Daarnaast is een bezoek aan het kasteel van La Palice ook de moeite waard.  Chateau de Dree ligt op 40 kilometer afstand van Ambierle. De indrukwekkende burcht van Billy biedt een prachtig uitzicht op de vallei van Allier.

Charlieu is een mooi middeleeuws dorp met veel vakhuizen en een benedictijnenabdij met bijzonder mooie romaanse portalen.

Roanne is een van de grotere steden in de buurt van Ambierle. Naast prachtige gebouwen bekijken, kun je hier ook uitstekend winkelen.

Vichy is bekend van haar natuurlijke geneeskrachtige waterbronnen en thermale baden. Daarnaast is Vichy een mooie oude stad met veel bezienswaardigheden en een leuke shopstad.

Wandelparadijs
Voor wandelaars is Ambierle en omgeving een perfecte plek. Er zijn veel wandelpaden, ook voor wandelaars die wat uitdaging zoeken. Langs de Loire is het zowel in de zomer als in de herfst en lente prachtig wandelen.

Montagne Bourbonnaisse is een prachtig natuurgebied met loof- en naaldbos. Je komt helemaal in de zen modus door het geluid van de kabbelende beekjes. Ook kun je diverse dieren op je pad treffen, zoals reeën, wilde zwijnen, konijnen en talloze buizerds.

Midden in het bos vind je de watervallen van Cascade de Pisserotte.

Klimmen
In de bossen is het klimparcours door de bomen “Cimes Aventures” te vinden. Er is zowel een kinder- als volwassenenparcour waar u onder begeleiding en volledig gezekerd het parcours met uitdagingen kunt afleggen.